Tuesday, April 18, 2017

SEGMEN : SEORANG SYED NAK BLOGLIST!


Segmen : Seorang Syed Nak Bloglist!

Assalamualaikum dan Hai!

Bismillahirrahmanirrahim, buat julung-julung kalinya aku nak melancarkan satu segmen pertama untuk blog Seorang Syed ni. Tak tahulah dapat sambutan ramai atau tidak, tapi teringin juga nak buat hehe. Kalau kau tengok blog aku ni memang kosong dan sangat "selfish" sebab tiada bloglist yang aku letak dalam blog ni. Bukannya takda blog-blog yang aku minat untuk lawati setiap hari, tetapi banyak sangat sampai aku tak tahu nak pilih mana satu. Without further ado, here are some details of what you should follow to join this segment! 

Syarat-syarat untuk sertai segmen "Seorang Syed Nak Bloglist!"

1. Anda haruslah mempunyai blog yang aktif

2. Follow blog  Seorang Syed 

3. Follow Google+ Seorang Syed 

4. Buat satu entry di blog anda bertajuk "Segmen : Seorang Syed Nak Bloglist!"

5. Nyatakan kenapa anda mahu berada di dalam bloglist Seorang Syed dan tulis short review tentang blog Seorang Syed (kalau nak tulis panjang pun no hal)

6. Jangan lupa letak banner segmen aku di atas dan back link kepada blog ini

7. Comment entry penyertaan di bawah 

Kelebihan berada di dalam blog list Seorang Syed?
- Aku akan sentiasa terjah blog korang. Disebabkan aku ni memang jenis yang suka membaca blog orang dan tinggal komen sekali, so I'll definitely to the same to the blogs in my blog list.

- Mungkin aku tak dapat menjanjikan trafik daripada blog aku ke blog kau, haha tapi mungkin ada lah yang click blog kau bila tengok blog list aku kot? Salah sorangnya aku lah (lol)

- Dapat merapatkan silaturrahim antara kita. Dunia blog ni kecil sahaja, pergi mana-mana pun nanti akan jumpa orang yang sama juga. Apa salahnya nak tambah kawan-kawan blog kan? 
Hadiah?
As a token of appreciation, aku akan pilih 2 orang pemenang dengan entry yang paling kreatif! Pemenang akan memenangi tiket pelancongan ke Korea 3 hari 2 malam RM10 setiap seorang (boleh pilih nak top up ataupun bank in). Pemilihan akan dibuat secara telus oleh aku sendiri bukan guna random.org. 

Semua peserta segmen ini juga akan kekal berada di dalam blog list Seorang Syed sehinggalah aku rasa nak ada blog list yang baru. Tunggu apa lagi? jom lah join! 

TARIKH TUTUP PENYERTAAN : 30 APRIL 2017 (11.59 P.M)

Senarai peserta Segmen "Seorang Syed Nak Bloglist!"
1. https://airahsyahirah.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
2. https://sukasukasurirumah.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
3. https://frrnxh.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
4. https://loveneddy.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
5. https://razanahanis.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
6. https://mulan-sahbanu.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
7. https://www.aimisyahirah.com/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
8. https://www.kasihjuju.com/2017/04/seorang-syed-nak-bloglist.html
9. https://www.leaazleeya.com/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
10. https://ciknurul23.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
11. https://dorsettpink.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist-dorsettpink.html
12. https://lovelysunshine93.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
13. https://fairuzaqilah-official.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
14. https://kebaikankeindahan.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
15. https://missobsesi.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
16. https://www.ceriteraibu.com/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
17. https://nurfaezahabdullah1712.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
18. https://mrsteddybearlover.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
19. https://fazroliqbal.blogspot.com/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
20. https://www.thehundredpages.com/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
21. https://sweetsourleyra.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
22. https://thezafirahnazri.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
23. https://karyaku-paridahishak.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
24. https://unnianje.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
25. https://www.nanyfadhly.com/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
26. https://izyan5025.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
27. https://penggaliilmudunia.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
28. https://makbapakkauhijau.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
29. https://tarotthefool.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
30. https://www.farahsanusi.com/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
31. https://galeriduniaku.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
32. https://www.blogeyja.com/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
33. https://mama3danish.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
34. https://aryanazra.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-bak-bloglist.html
35. https://thatsomine.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
36. https://kasihkuamani.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
37. https://zahirahfarhani.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
38. https://seindahcerita.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
39. https://cikilamenari.blogspot.my/2017/04/seorang-syed-nak-bloglist.html
40. https://elsaalicious.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
41. https://colouroflifek.blogspot.my/2017/04/seorang-syed-nak-bloglist.html
42. https://www.adianiez.com/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
43. https://kanvasdakwat.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
44. https://najmi-faiq.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
45. https://nadhiewueen.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
46. https://realsviors.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html
47. https://mrsablogstori.blogspot.com/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

148 comments :

  1. Hadiah tu nak tuntut tiket pelancongan ke korea 3h2m jugak ahh tak kira macam mana pun nak jugakkkkk. Hahahaha.

    Noted. Nanti nak join !

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha lah itu kalau syed kaya raya boleh la buat hadiah macamtu hehe jemput join tau!

      Delete
  2. Replies
    1. Thanks CCL! looking forward for your post :')

      Delete
  3. join ! hahahaha cepat tak... http://airahsyahirah.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang cepat betul. Thanks for joining! good luck hehe.

      Delete
  4. lorr kenapa bukan tiket pelancongan ke Korea? berkobar2 dh tadi..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha Fuzy, semangat kan kalau dapat tiket ke korea selatan ...
      terus terbayang bayang wajah park shin hye :))

      Delete
    2. eh, lebih kurang sama ja segmen bloglist syed dan kakak berlangsung ...

      jom join segmen kakak pula, kot2 syed menang hadiah misteri ....

      http://sukasukasurirumah.blogspot.my/2017/04/sedang-berlangsung-segmen-i-am.html

      cheers.

      Delete
    3. hahahahahaa sorry kakak-kakakku sekalian kerana mengecewakan semua. Tunggu syed kaya raya dulu la baru boleh bagi tiket pelancongan hihihi.

      Delete
  5. ok dah join ... walaupun bukan tiket ke korea selatan :(

    http://sukasukasurirumah.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    cheers.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks for joining kak, nanti saya join akak punya segmen okay? :)

      Delete
  6. Tahniah. Selamat bersegmen.
    Tentu ramai yang minat nak join.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap begitulah hihi jemputlah join juga jika berkelapangan :)

      Delete
  7. Saya join ye :)

    https://frrnxh.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. Thanks brader. jemput lah join sekali kalau rajin haha.

      Delete
    2. Niat ada, tapi belum tiba masa lagi. Insya Allah satu hari nanti. :)

      Delete
  9. https://loveneddy.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
  10. Anis busy pun anis join..!
    http://razanahanis.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
  11. join..

    http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
  12. In shaa Allah kalo sempat ye syed, skrg ni tgh sibuk sgt smp la ke date yg syed bagi tu, pastu ayah akk kt icu skrg ni, mohon doa kan dia...
    Kalo tk sempat akk mta maaf sgt2.
    In shaa Allah will try.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhhh takpa kak, kalau ada masa akak join lah. kalau tengah sibuk tak payah la hehe. Iya kak? Sakit apa tu? Semoga Allah permudahkan segala urusan ayah dan juga akak :)

      Delete
  13. http://www.aimisyahirah.com/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
  14. Nanti kak ana join. Nak pikir ayat dulu nk menang tiket g korea. Boleh repeat tahun ni. Hahahahahahahahahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahaha okay kak sila fikir ayat best-best dulu! Demi sekeping tiket ke Korea (dalam mimpi jelah hahaha)

      Delete
  15. Waahh ramai yg mencari bloglist kan sekarang. hehe. Nanti senang2 nak join jugaklah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah, lagipun syed takda bloglist kan. hehe jemput la join nadhie :)

      Delete
  16. follow da join

    http://www.kasihjuju.com/2017/04/seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
  17. Hakak johennn yeee Syed..

    http://www.leaazleeya.com/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
  18. Dah join :D
    http://ciknurul23.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
  19. Replies
    1. Jemput join juga jika bekelapangan :)

      Delete
  20. Salam dik.

    akak join segmen awak ni..

    ini URL nya - http://dorsettpink.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist-dorsettpink.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslam kak,

      Thanks for joining and noted :')

      Delete
  21. Dik, akak nak tanya, apsal bulan ni syed kurang update blog erk? tak macam bulan-bulan lepas.. hehehe. Saja tanya, tak bermaksud apa-apa pun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bulan ni saya punya busy tu lain macam kak. Kerja fast food tu banyak betul overtime lepastu balik dah penat, nak fikir idea update blog pun tak lepas. haha.

      Delete
  22. Hakak tak join ye Syed...Bukan tak sudi. Tapi bagi chancelah adik adik remaja , hakak ni dah kilauan haha....Hakak ucap gud luck ajelah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha alah hakak, takpalah takda limit usia pun segmen ni hehehe. Tapi sokayh asalkan akak tak jemu terjah blog syed :P

      Delete
  23. saya join

    https://lovelysunshine93.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
  24. Replies
    1. jemput join sekali kalau berkelapangan :)

      Delete
  25. All the best semua..
    Moga suksess

    ReplyDelete
  26. Nak joiinnnnnn!!!!! 😁😁😁

    http://fairuzaqilah-official.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
  27. Replies
    1. Jemput join kak kalau ingat hihi :)

      Delete
    2. https://karyaku-paridahishak.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

      Delete
  28. Replies
    1. Thanks, jemput join sekali kalau berkelapangan ya :)

      Delete
  29. Assalamualaikum. Joined!

    http://sheissyahindah.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam.
      Thanks for joining! :)

      Delete
  30. Saya join ye Syed! 😊 😊


    http://kebaikankeindahan.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html?m=1

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeayyyy thanks for joining! :)
      Noteddd.

      Delete
  31. Wah alllahamdullilah banyak dapat sambutan. Saya rasa macam nak join tapi saya ni blogger yg pandai hilang2 xD kunun bzla sgt pdhl mood tu kdg2 je nak update. Tapi kalo da start ada masa berblog, memang rajinlah nak terjah baca blog2 org. Apa2pun semoga syed dpt cari teman bloglist yg terpilih :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe Alhamdulillah rocky. Join ja, tak payah fikir banyak-banyak lah. Tapi memang betul pun. Mood berblogging ni kadang-kadang suka datang dan pergi. Bila malas tu memang malas betul2 malas tu haha.

      Delete
  32. Ponnn ponnnn.. Mai datang join..

    https://missobsesi.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
  33. e'in nak join! tunggu nanti e'in update okay!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okay e'in. cepat join! excited nak baca ni hehehe

      Delete
  34. hi syed.. akak join ya..

    http://www.ceriteraibu.com/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
  35. InsyaAllah nanti free2 akak join ya... x sabarrr nak pergi korea :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okay kakkkk. jemputlah join hehehe syok tu pergi korea kah2.

      Delete
  36. fae join dah

    https://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
  37. join :)

    http://mrsteddybearlover.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
  38. Hah! dah lama follow blog ni. Tunggu je bila Syed nak buat segmen.
    Join ye. Hiks ^_^

    http://fazroliqbal.blogspot.com/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhhh thanks Qbal kerana setia menunggu hahaha.

      Thanks for joining and noted! :)

      Delete
  39. Here you go syed. support your segment. :D

    http://www.thehundredpages.com/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. That sleepy write up is just nice Eyqa! Thanks for joining!

      Delete
  40. Umi join jugak
    https://sweetsourleyra.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
  41. http://thezafirahnazri.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks for joining Zafirah and notedd :)

      Delete
  42. Nanti ada masa sikit kita karang cerita. Now nak kena layan karenah anak..kekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe okay, bila-bila free pun join lah. banyak lagi masa ni haha.

      Delete
  43. Haaa..excited akak nengok hadiah yang lumayan iteeww.. Ahaks! nanti akak buat. Yang pasti I dah followed dah..Hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa. nak pergi korea tak hahaha. Excited saya tunggu akak nak join ni! hehe.

      Delete
  44. dah lama tak nampak blogger buat segment macam ni. nampak sambutan sangat mengalakkan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe Alhamdulillah uncle. Jemputlah join sekali kalau berkelapangan :)

      Delete
  45. lapor diri!!!! hihihi maaf late :)

    https://unnianje.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks for joining! hehe tak lewat lagi ni.
      Noted.

      Delete
  46. ahkak joinnnnnnn

    .http://srikandiofficialblog.blogspot.my/2017anothersyed.blogspot.my/201












    joinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.

    http://srikandiofficialblog.blogspot.my/2017segmen-seorang-syek-bloglist

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha kenapa macam tak complete URL akak ni hehe. takpa saya dah letak di dalam senarai. Thanks kak for joining and supporting! :)

      Delete
  47. IQ join yer syed!

    http://izyan5025.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
  48. Lokman join syed...
    http://penggaliilmudunia.blogspot.com/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahhh thanks for joining and noted! :)

      Delete
  49. joined
    http://makbapakkauhijau.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahhh thanks for joining and noted! :)

      Delete
  50. JOIN
    http://tarotthefool.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahhh thanks for joining and noted! :)

      Delete
  51. In shaa allah..sempat nanti ciktie join ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahhh harap ciktie join hehe :D

      Delete
    2. ciktie dah join dah :)

      http://colouroflifek.blogspot.com/2017/04/seorang-syed-nak-bloglist.html

      Delete
  52. http://www.farahsanusi.com/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    join dah hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahhh thanks for joining and noted! :)

      Delete
  53. oraaiiittt akak dah join dah,, harap dapat tiket ke korea :D

    http://galeriduniaku.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhhh thanks kak sudi join segmen syed!! Terharunya hehehe.
      noted.

      Delete
  54. Bismillah. Blog Eyja join. Harap diterima dengan lapang dada :) Semoga snetiasa sukses!

    http://www.blogeyja.com/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Eyja for the honest review! :)
      Noted.

      Delete
  55. dah join dikkk..walaupun lambat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhh tak lambat lagi kak. heheh thanks for joining.
      Noted.

      Delete
  56. Assalamualaikum syed...akak dah join ye

    http://aryanazra.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-bak-bloglist.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam akak. Terima kasih sudi join hehe.
      Noted.

      Delete
  57. seperti yang dijanjikan.. jeng jeng jengggggggggg

    http://thatsomine.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    dah siap dah! hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeayyyyyyy thanks for joining and noted! :)

      Delete
  58. Assalamualaikum..
    Akak joint
    http://kasihkuamani.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam, terima kasih kak sudi join :)

      Delete
  59. saya join jugak
    http://zahirahfarhani.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks zahirah kerana join segmen syed!
      Salam perkenalan :)

      Delete
  60. Kak nieyl join jugak..

    http://seindahcerita.blogspot.com/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks kak Nieyl kerana sudi join! :)

      Delete
  61. Cik Ila join :)
    http://cikilamenari.blogspot.my/2017/04/seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
  62. elsa join blog idola! hahaha

    http://elsaalicious.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woahhhh Elsa ah idolah syed! haha
      thanks for joing elsa :D

      Delete
  63. aida join :) memeriahkan majlis syed.
    http://www.adianiez.com/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
  64. https://kanvasdakwat.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
  65. http://messarah.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    done!

    ReplyDelete
  66. Assalamualaikum, Faiq join segmen ini :)

    http://najmi-faiq.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam Faiq,
      Thanks for joining and noted! :D

      Delete
  67. Hi Syed! Akhirnya join dah segmen Syed ni. hihi . nah url http://nadhiewueen.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi nadhie! Thanks for joining! hehe :)

      Delete
  68. Rii join jugak :)

    http://realsviors.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete
  69. Bismillah.

    Mrs. A join.

    http://mrsablogstori.blogspot.com/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html

    ReplyDelete