Tuesday, March 28, 2017

MENANG LAZADA BIRTHDAY BLOGGER CONTEST

Pemenang Lazada Birthday Blogger Contest

Alhamdulillah, I'm so happy that I was selected as one of the winners for the contest that I have joined recently (read it here). Untuk pengetahuan semua, aku ni bukan spesies yang suka join contest semua ni sebab aku tak suka nak ikut syarat-syarat etc. (jujur sangat ke ni haha). Tetapi disebabkan aku tengok ramai yang join contest dianjurkan oleh Lazada ni, aku pun tertarik untuk mencuba. Mula2 tu rasa macam malas juga because you have to study things you want in their website. Bila dah buka website lazada tu kau faham-faham lah. Rasa macam semua benda kau nak beli dan dah berangan nak memiliki barang-barang tu walaupun duit takdak sesen pun. Lepastu bila tengok senarai hadiah-hadiah yang bakal aku dapat kalau menang, aku pun macam "OKAY COUNT ME IN".

Sejujurnya ini merupakan contest pertama yang aku join dalam dunia blogging ni. Aku takdalah letak harapan untuk aku menang hadiah apa pun. Tapi adalah juga mengharap, mana tahu kalau aku ada rezeki untuk memenangi salah satu daripada hadiah yang ditawarkan. Semasa aku menulis entry tu banyak benda juga yang aku consider. Salah satunya ialah gaya bahasa. Since aku ni bukanlah datang dari golongan yang banyak membaca novel-novel dan buku ilmiah (sobs), aku jadi susah nak menulis secara lebih formal. Banyak lagi benda yang aku kena belajar untuk menulis entry yang hebat macam blog-blog lain

Dapat Maklumat Daripada Elsa

Sebenarnya kan, kalau takda Elsa yang bagitahu aku menang contest ni aku sampai sudah la tak tahu kot hahaha. Aku tak tahu pula ada announcement yang pihak lazada buat dekat dia punya website. Aku ingatkan just tunggu information daripada email sahaja. Aku tertunggu-tunggu email dari pihak Lazada hari dia umumkan pemenang tu. Ingatkan dah takda rezeki dah sebab memang takda dapat satu email pun dari pihak lazada. Tetiba pulak Elsa dm dekat instagram, dan aku time tu dalam keadaan yang masih tidak percaya hahaha. Thank you very much Elsa! :)

Keputusan Lazada Birthday Blogger Contest

Aku pun dengan gelabah dan gembiranya terus buka website lazada untuk confirmkan betul ke aku menang hadiah dari lazada ni hehe. Akhirnya, Tadaaa! ternyata aku punya blog URL tersenarai sebagai pemenang tempat ke tiga yang memperoleh shopping voucher bernilai RM150 bersama 16 bloggers yang lain. Alhamdulillah, aku rasa bersyukur sangat sebab blog aku diberi peluang untuk memenangi hadiah daripada pihak lazada. Aku tak tahu berapa orang yang join contest ni but I guess mesti ramai kot. Tahniah buat kesemua pemenang especially yang memenangi tempat pertama tu. RM800 shopping voucher kot! dah cukup syarat nak beli jam fossil yang aku nak sangat tu haha adui.

Buat yang tidak berjaya, korang boleh cuba untuk join contest lazada yang terbaru, Lazada's Big Baby Fair Blogger Contest. Contest kali ini bermula 27 March sehingga 2 April 2017. Jom kita memeriahkan contest ni ramai-ramai, mana tahu kali ini rezeki mungkin berpihak kepada anda. Hadiah yang ditawarkan pula berupa shopping voucher berjumah RM500 untuk setiap 6 orang bloggers yang bertuah! 

Hantar penyertaan anda sekarang dan boleh layari website http://www.lazada.com.my/blogger-contest/ untuk membaca syarat penyertaannya. Good luck everyone! :)

                                          *tengah fikir nak shopping apa ni hehehe

109 comments :

  1. tahniahhh ya, lepas nie boleh la shopping kat lazada. :D
    excited tengok nama blogger yg dikenal menang wlupun BV tak menang. hahhaha XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks BV. InshaAllah nanti ada rezeki lain tu untuk BV hehe.
      Samalah, bila tengok list tu and ada blogger2 yang syed kenal terus rasa excited.

      Delete
  2. Tahniah syed ..tak sia-sia kan first time join contest

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah CCL. tak sia-sia rasanya syed cuba join hehe. thanks :')

      Delete
  3. Congrats! Jeles sikit-sikit. Haha
    Tengok jugak contest baru tu, tapi tak berapa rajin lagi nak join.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks fatihah! hehehe yang tu dapat barangan baby je ke atau macam mana eh?

      Delete
  4. Wuu congrats syed... Boleh la beli jam kot.. Ke nak tunggu dapat hadiah jugak..? XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Anis haha. Nak beli jam rasanya! yesss. tapi kalau dapat hadiah best juga hahaha.

      Delete
  5. tahniah syed!! syoknya first time join terus menang! happy shopping ya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah rezeki syed hehe thanks sofie :)

      Delete
  6. wah jelesnyerr hihi, tahniah ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah rezeki hihi mekaseh sis banu :')

      Delete
  7. Yuhuuu tahniah, boleh shopping sakan tu. RM300 kot. Belanja sikit hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehee Alhamdulillah rezeki. tapi bukan 300 la. RM150 je. 300 tu tempat kedua hukhuk.

      Delete
  8. weyhhh, IQ menang jugak!! nama last tuuu, haha! tengok sini baru tahu, haha! tahniah untuk kita!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeke IQ!? hahaha aah la! tahniahhhh!! boleh la fikir nak shopping apa dah ni.

      Delete
  9. tahniah syed. seronoklah shopping pasni. hiks

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks nadhie hehehe. Seronok ni. dah fikir nak shopping apa dah.

      Delete
  10. Alhamdulillah...
    Itu namanya rezeki...Tahniah yaaa

    ReplyDelete
  11. tahniah sejuta kali..happy shopping la ye sebab dapat voucher..yuhuuu
    JanjiKita

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Mar. Tak sabar nak shopping dah ni hehehe.

      Delete
  12. ehemm ehemm.. seronok nampaknya menang.. Akak tengah jeles ni tau ngan syed... jgn seronok sgt ye, nanti bertambah jeles kang akak.. Hahahaa..

    btw, tahniah ye syed.. leh la shopping kat lazada nanti bila dpt voucher.. rezeki syed tu.. moga diperluaskan lagi rezeki buat syed.. Amiin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe of course seronok kak! hahaa. takpa kak inshaAllah akak punya rezeki menang contest yang baby fair tu. Thanks ye kak, InshaAllah Aminnnn.

      Delete
  13. alhamdulillah..tahniah ya. yui mmg tak smpt aritu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Yui. Yui tak sempat join ke? takpa, ada contest yang baru ni boleh la join.

      Delete
  14. Replies
    1. Alhamdulillah kak, bersyukur sangat hehe :)

      Delete
  15. tahniahhhh 300 masyuk tuhh ! hahah kita plak yg excited

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Mellya. bukan 300 laaaaa. Syed menang yang RM150 ja hukhuk cukup lah kan.

      Delete
  16. tahniah! anda seorang yang hebat! (thumbs up)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks kak. Ya Allah kak tak hebat pun haha cuma rezeki je ni Alhamdulillah.

      Delete
  17. Tahniah syed.. hii suka lah tu dia.. tuah ayam nampak di kaki tuah manusia siapa yang tahu kan hahah... oklah tu rezeki first time join dalam blogging ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suka sangat kak, excited sebab baru first time cuba join contest and hasil dia memberansangkan Alhamdulillah.

      Delete
  18. Tahniah Dikkk..

    akak mmg x pernah join pape contest sbb selalunya x pernah bertuah..hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala kak. Belum cuba belum tahu hehe try la dulu mana tahu ada rezeki kan. Thanks kak 😄

      Delete
  19. Replies
    1. Terima kasih hehe tak sabar nak shopping.

      Delete
  20. Wahh.. Mesti macam nak jerit tanda tak sangka, tapi control macho lagi kan. Hehe btw tahniah Syed.. Mungkin penulisan dari hati terus buat pihak Lazada berkenan tu.. Huhu 😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe takdelah macam nak jerit sebab kat tempat kerja. Cuma duk sengeh sorang2 jelah kah2. Thanks haha entahla macam mana kriteria pemilihannya 😂

      Delete
  21. Tahniah! salam kenal dari saya. Blogger baru. Done Follow blog cekgu juga.. :)

    salam kenal. datang dari segmen yang sama. done follow sini juga..:)

    http://powersofman.blogspot.my/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks​ bro singgah blog ni. Done melawat blog bro juga 😊

      Delete
  22. Tahniah my fren. Sis dah siap submit untuk contest yang no2. Tamak kan? Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks sis. Hehehe bukan tamak tu. Mana tahu ada rezeki sis lagi kan. Good luck la 😊

      Delete
  23. Tahniah Cikgu Syed 👏👏👏
    Semoga diluaskan pintu rezeki sentiasa & dipermudahkan segala urusan.. 👍👍👍

    ReplyDelete
  24. Alhamdulillah..Tahniah Syed! Akak pun tadi dapat email dari Shopback bagitau akak menang grand prize. Eee...happy sangat! syukur.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahniah kak!!! Huaaaa itu saya jeles sikit sebab saya saya lebih mengharap untuk contest tu sebab effort saya lebih sikit untuk contest tu. Takpela takda rezeki kan hehe. Tahniah lagi sekali kak! 😊

      Delete
  25. congrats! jealous okay hahaha :P lepas ni mesti rambang mata cari brg kat lazada hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe Alhamdulillah rezeki. Itulah tadi dah survey sikit2 pun dah agak rambang mata kot.

      Delete
  26. Tahniah Syed. Mesti best kan perasaan kemenangan tu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah best sangat hehe. Thanks dedaun comel.

      Delete
  27. Alhamdulillah, rezeki kan Syed...ingat nak angkat kasut untuk konvo je satu. haha lebih tu tengah pikir :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli la baju sekali mai. Dapat bergaya habis untuk convo hehe. Syed nak beli jam je kot.

      Delete
  28. fuhhhhhh. tahniah. rezeki2. boleyyy shoping mcm2 tuu. dah terbayang mcm2 nih. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks. Tahu takpa tapi rambang mata nak pilih yang mana hehe.

      Delete
    2. nak sy pilihkan tak? hahahaha xD

      Delete
  29. Untunglaaa dia hahaha. jealous nie. Taknak kawan dah lah hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe janganlah macamtu. Syed tak menang pun yang shopback huhuhu takda rezeki lah elsa.

      Delete
  30. Wah, tahniah 2x, tumpang gembira. Bg org yg serius berblog elokla join apa2 contest, ada rezeki boleh menang cam syed ni. Kalo akk ni, cukupla malas nak join2 mcm ni.
    Dpt sikit ke banyak ke, yg penting sudah menang kan, pasti hati tu semangat lagi nk join kan.;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe semangat la kak dah menang kan. Jangan cakap gitu kak. Siapa2 pun boleh join tak kira serius atau tak. Mana tahu rezeki kan. At least kita cuba haha.

      Delete
  31. wahh tahniahhh.seronok la boleh shoping sakan

    ReplyDelete
  32. Tahniahhhhh. Best giler dpt free2 je 150 tuu. Beli apa nanti?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks CR! hehehe Alhamdulillah. Nak beli jam kot saya rasa.

      Delete
  33. wah tahniah menang, boleh shopping

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak. Alhamdulillah boleh la shopping sikit2 hehe.

      Delete
  34. Tahniah syedd.. Allahmdulilah rezeki...

    Btw tempat unni gmabr tu bukan kat ganu tapi kat Pulau Semporna Sabah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks unni. ohhh yeke? syed ingatkan kat ganu.
      Pantai kat Sabah memang cantikkkk. Tak pernah lagi pergi pulau kat sana hehe.

      Delete
  35. Tahniah2 Syed.
    Semoga dilumayankan rezeki selalu.

    ReplyDelete
  36. tahniah syed..yesss..akak jeles sangat...300 macam2 boleh beli ni

    ~ Kisahsidairy~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks kak. Bukan 300 lah. RM150 je sebab syed dapat tempat ke tiga haha.

      Delete
  37. Waahhhhh tahniah Syed!!! Bolehlaa guna voucher tu beli birthday present sendiri erh! 😝👏

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks fairuz!!! ala tak best lah beli hadiah untuk diri sendiri! nak dari orang lain juga hahaha.

      Delete
    2. Ek elehhhhh demanding betul! 😂😂😂

      Delete
  38. Mcm terbaca blog, nama pemenang dah keluar ...ke contest lain, entahlah....

    ReplyDelete
  39. Tahniah Syed...tak terlambat lagi ni nak ucap tahniah ni kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks kak! hehehe belum terlambat lagi ni :P

      Delete
  40. Alhamdulillah. Tahniah.
    Kadang-kadang kita bukanlah berharap sangat dengan kemenangan itu tapi feel nak mencuba tu yang lagi mahal dan priceless.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe betul tu kak, kalau ada rezeki adalah kan? Terima kasih kak :)

      Delete
  41. Tahniah Syed...teruskan blogging .

    ReplyDelete
  42. Tahniah ... hari tu mmg nampak blog syed tersenarai...
    Lepas ni boleh la beli hadiah utk diri sendiri mcm yg syed tulis kat blog ... rezeki syed bulan mac...
    Cheers.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks kak. betul tu, rezeki bulan mac ni hehe beli hadiah sendiri ja mampu sobs hahaha.

      Delete
  43. Tahniah Syed! Tak sia-sia join tau. Rezeki awak dah tertulis :)

    ReplyDelete