Tuesday, February 7, 2017

GIVEAWAY: INI BLOG SIAPA?

Giveaway: Ini Blog Siapa?
INI BLOG SIAPA?
Sudah pasti blog Seorang Syed. Saya berasal dari Temerloh, Pahang. Lahir, membesar, sekolah semua dekat Pahang. Tapi yang awkwardnya memang tak reti sangat cakap Pahang. Sebab dulu masa kecil2 mak tak galakkan cakap loghat Pahang sebab dia cakap bunyi macam orang tua hahaha. Berumur 24 tahun. Baru sahaja selesai pengajian ijazah di Institut Pendidikan Guru Kampus Bahasa Antarabangsa dalam bidang Bahasa Inggeris. Sekarang ni memang tengah menganggur takda kerja, tu pasal datang idea nak menulis ni (sebab dah bosan petik buah anggur)

Pernah jadi blogger dulu pada tahun 2010 dekat blog syedgraphix. Lepastu bila baca entry lama-lama dekat blog tu macam memalukan diri sangat. So, I've decided to make a new blog. Saya betul-betul mula dari bawah balik. Dari followers kosong, sampai sekarang adalah beberapa puluh orang yang sudi follow saya. Tu pun syukur sangat Alhamdulillah. Tak nak jadi sesiapa pun dekat dunia blog ni. Nak jadi diri sendiri sahaja. Sebab tu cerita-cerita dekat blog ni semua pasal diri sendiri and pandangan diri sendiri terhadap certain issues (macam obses dengan diri sendiri pulak haha). Rasanya tu sahaja serba ringkas mengenai saya dan blog saya. Bagi yang nak join giveaway ni boleh click banner di atas. 
Kalau ikutkan aku ni boleh jadi autobiografi dah ni. Orang tanya sikit je tapi aku describe kemain panjang lagi macam nak buat essay dalam exam pulak haha okay.

71 comments :

  1. Bagus penerangannya.. dapat kenal syed dengan lebih dekat..
    teruskan menulis.. Insya Allah ada rezeki pasti perkerjaan tu datang..

    ReplyDelete
  2. Sayangnya tinggalkan follower 2k untuk mula dari bawah, tapi mesti ada reason yang kukuh lettew kan. Hehehe, ajar kite English la.

    Sama la duk tanam anggur skrg, tu yang tiba-tiba aktif balik blog lama yang terbengkalai tu. entry lama pun bnyk dh draft balik. tapi itulah tak boleh lari dari url blog yang childish, kena beli domain ler nak tukarnya pun. huhu.

    Apapun, selamat maju jaya Syed!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah bila fikir balik sayang juga 2K followers tu, tapi rasa tak selesa nak menulis kat blog tu haha. takpa url blog je yang childish tak melambangkan orang pun kot? thank youuu :)

      Delete
  3. Salam kenal syed... aka cikgu syed! sis boleh follow blog syed (sebelum syed join GA ni) sebab kita sama. Dulu blogger tapi ntah apa-apa so skrg ni nampak macam makin mature gitu.. anyway all the best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha kannn, dulu rasa macam entah apa-apa je tulis blog. Sekarang ni baru rasa okay sikit hehe. Thanks sis.

      Delete
  4. blog yang kemas. Okla.. catatan diri adalah suatu pengalaman yang menarik untuk orang lain baca juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih. harap-harap macamtu lah :)

      Delete
  5. Dari GA yg sama. Gud luck teacher! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasehhh haha ramai pulak yg dok panggil teacher ni.

      Delete
  6. salam kenal cikgu syed...alaa klu nk kata malu entry lama² akk pn memalukan gak...haha tp syg nk tutup blog sendu tu..:p
    neway selmt maju jaya dan istiqomah update blog..lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah ala jgn gitu kak. ni nak rasa macam menyesal ni buat blog baru kah2. thanks kak :D

      Delete
  7. wahhh hebat English le ni. rasa takut pula nak speaking dengan org hebat BI ni kihkih.

    btw, saya done follow blog :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha takdalah biasa2 ja hehe thanks ya :)

      Delete
  8. hye syed. wuu lepasan graduan bakal cikgu ni.. nganggur dulu lah syed. kawan aku ramai yang nganggur dulu (graduan cikgu) sekarang ni alhamdullilah baru dpt kerja. And aku.. rezeki aku baru dtg tahun ni setelah hampir setahun menganggur.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahniah dapat kerja hehe, tapi bosan juga menganggur sebab takda duit. Rasa meaningless.

      Delete
  9. hairan lah dengan kau syed. asal tak pakai ke blog lama. traffic dah ada. kau buang je la entry yang memalukan itu. mcm blog aku juga lah. berapa kali tukar identiti haha dr amercorner ke amerjaya. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha ala kau ni buat aku bersalah pulak sebab buat blog baru ni. Entah la aku tak terfikir pulak nak delete sebab banyak entries and sayang tengok entries tu semua banyak views kah2.

      Delete
  10. syed. blog kau lawa lah... terer kau main dengan coding tu. aku memang malas nak belajar coding html xml tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha takda terer mana pun. buat yang simple habis je ni. background biru plain je.

      Delete
  11. I knew you from you old blog before

    lots of people used to blog before compared to know tho

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow reallay? yeah that's right. people dont have a blog account anymore :(

      Delete
  12. Haha.. Gigih gila scroll baca entries kat blog lagi satu tu sampai tak sedar diri nak tidur! Bhahahahahahahaha okbai :'D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha kenapa rajin sangat? malunyaaa.

      Delete
  13. ehhh, kampung hakak pun kat temerloh dik..heheh..

    Thanks follow hakak..done follow awak balik..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke kak? hehe salam perkenalan la ya. terima kasih kak follow blog tak seberapa ni hehe.

      Delete
  14. pernah gak terfikir tak nak guna blog lama sebab ada isu dulu, tapi sayang pulak sebab follower dah ramai semua, last2 kekal guna blog lama sampai sekarang hehe. Saya Follow blog ni juga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tulah. sayang tak sayang, terpaksa belajar untuk lepaskan kah2.

      Delete
  15. rasanya pernah singgah blog lama tu. :D
    sama la kita, penanam anggur, harap akan ada rezeki nanti. inshaALLAH. all the best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe pernah singgah ke? InshaAllah harap ada la rezeki bila bila. thanks :)

      Delete
  16. Salam kenal teacher... takpelah, saya doakan segera dapat kerja. Belum ada ruang dan peluang, tapi jangan putus asa teruskan cari kerja... Syed muda lagi... Good luck tau! 😉

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah kak, terima kasih sangat2 for the kind words kak :)

      Delete
  17. Replies
    1. thanks farhana. and thanks for following me.

      Delete
  18. hai cikgu... singgah dari segmen sama.
    saya Pahang jugakk.. selamat berkenalan..

    http://meinnameisthazrina.blogspot.my/2017/02/giveaway-ini-blog-siapa.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih. salam kenalan, dah visit and followed.

      Delete
  19. salam hi syed. salam kenal. apa kata awk bukak kelas english. rakyat malaysia ni ramai lg xfasih bahasa. tulis sikit entry pasal bahasa english dalam ni. nk follow juga. lama dah tinggal bhs ni sejak habis study :p

    follow dah! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslam and hi! inshaAllah boleh dipertimbangkan cadangan tu. btw thanks for following me :')

      Delete
  20. Replies
    1. Biasa2 ja kak hehe, terima kasih kak sudi melawat :)

      Delete

  21. good luck..singgah dari GA yang sama
    http://msvelentine.blogspot.com/2017/02/giveaway-ini-blog-siapa.html

    ReplyDelete
  22. Salam perkenalan dari Kak Ana. Cantik blog bakal cikgu ni. Kak Ana dah follow awak balik tau. Do keep in touch in future entries 👍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kak ana sudi follow dan lawat blog sy hehe. Sure, nanti kita melawat each other ya. Salam perkenalan.

      Delete
  23. Wahhh cg English ke... Segan pulak sbb blog saya tulis dalam english hihihi ..thanks follow dan dah followback.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yupppp hehe takpa, baguslah tulis dalam English tu boleh praktis. You're welcome :)

      Delete
  24. Blogwalking, done follow pls follow me back. You have A nice blog

    ReplyDelete
  25. salam kenal syed.. good start.. disebabkan syed kata malu nak tengok blog lama .. ok akak abaikan.. semoga penghasilan blog baru lebih baik ok.. semoga berjaya juga menjadi seorang pendidik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal juga kak, terima kasih. InshaAllah :)

      Delete
  26. thanks sudi follow blog sy Belog urang brunei. done follow sini #85

    ReplyDelete
    Replies
    1. Youre welcome. Thanks for following me too :)

      Delete
  27. Gut luck.. Akak singgah sini n follow.. :)

    ReplyDelete
  28. Singgah blog seorang syed.
    Cikgu rupanya.
    Moga cepat2 dapat posting.
    Cantik dan kemas lah blog cikgu ni.
    Suka part nak jadi diri sendiri tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum officially cikgu lagi la hehe.
      Aminnn, terima kasih sangat2 :)

      Delete
  29. good luck & singgah sini :)

    http://www.syahirahvaliant.com/

    ReplyDelete
  30. Sharing story to CHINA!!! https://ameridzuan.blogspot.my/2017/02/tour-to-artificial-china.html

    ReplyDelete
  31. hai datang singgah balas kunjungan. done follow back jugak hehe. btw cantik la header. nice :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haiiii terima kasih follow back. takdelah nice mana pun simple je tu hehe.

      Delete
  32. GIVEAWAY ke dua dari saya sedang berlangsung,jemput join... :D https://sishawa.blogspot.my/2017/03/giveaway-link-with-me.html

    ReplyDelete