Wednesday, May 10, 2017

SENARAI PEMENANG SEGMEN "SEORANG SYED NAK BLOGLIST!"

Senarai Pemenang Segmen Seorang Syed

Assalamualaikum dan Hi!

First of all, nak minta maaf kepada semua jika pengumuman ni agak lambat dari yang dijangkakan. Bukannya sibuk gila-gila macam perdana menteri bila mula bekerja ni. Tapi masalahnya internet dekat tempat saya bekerja dan rumah sewa tidak mengizinkan. Kalau ada line Edge pun jadilah, ini jangan kata Edge, GPRS pun susah nak dapat. Most of the time phone aku boleh guna untuk emergency calls sahaja. Lepastu aktiviti sekolah pula kena pergi hutan juga selama dua hari. Nak curi masa untuk update pun tak lepas sebab dekat sana pun takda line. Jadi, harap maafkan syed ya?

Alhamdulillah, pada 18 April yang lalu, Seorang Syed telah berjaya melancarkan satu segmen untuk mencari blog list. Terharu sangat dengan penyertaan seramai 57 orang! Mula-mula aku target dalam 20 penyertaan sahaja. Sebab yelah kan, blog noob lagi dan followers pun tak ramai. Syukur sangat-sangat bila ada yang sudi menyertai dan support segmen blog Seorang Syed yang masih baru bertapak dalam dunia blog ni (tapi dah menghilang kejap dah sekarang. haha!). Terharu juga dengan feedback yang diberikan oleh semua peserta. Tak terungkap dengan kata-kata, I enjoyed reading each and every post of the participants. Daripada penyertaan korang semua, inshaAllah boleh aku buat penambahbaikan dan baiki apa yang patut.

Bila ramai peserta yang join ni, aku rasa macam serba salah nak pilih pemenang. Semua penyertaan pun rasa macam best. Tak tahu nak pilih mana satu. Risau juga kalau ada yang terasa hati kalau tak menang ke apa. Haraplah followers Seorang Syed ni semua chill untuk menerima keputusan ini dengan berlapang dada. Rasa serba salah sebab effort yang korang buat untuk tulis post tu bermakna sangat bagi aku. Ada yang tengah busy, mengantuk, takda masa pun masih sanggup meluangkan masa untuk join segmen aku ni. Aku jadi tak tentu arah, mandi tak basah tidur tak lena hehe (okay tipu). Diharapkan keputusan yang aku bakal umumkan ini diterima baik oleh semua peserta! :)

* click untuk lihat senarai peserta dan boleh blogwalking ke blog mereka sekali

DUA PEMENANG BERTUAH YANG AKAN MEMENANGI TIKET PENERBANGAN KE KOREA RM10 SETIAP SEORANG IALAH *drum rolls




Tahniah buat kedua-dua pemenang yang telah dipilih! kalau tengok dari segi penulisan, kedua-dua mereka ada gaya penulisan sendiri yang menarik hati aku. Bukannya aku nak cakap orang lain takda penulisan yang bagus, tak langsung. Cuma cara mereka state reasons and review blog aku tu membuatkan aku terpaut hati untuk pilih mereka sebagai pemenang! Actually sukar juga untuk aku membuat pemilihan ni. Terpaksa go through balik setiap penyertaan demi penyertaan. Eyqa, make sure you use my RM10 just to buy novel! jangan beli benda lain okay haha.

Disebabkan penyertaan lebih dari aku punya expectation, tak dapat lah aku nak masukkan kesemua 57 blog di dalam blog list aku. Nanti aku yang tak terkejar nak blogwalking dekat blog mana satu kan? So, aku akan pilih 20 blog yang lain untuk berada di dalam blog aku.

20 BLOG YANG BERTUAH


Kepada yang tidak terpilih, maaf sangat-sangat saya ucapkan. Terima kasih sudi join segmen yang saya anjurkan. Buat para pemenang sila hubungi saya di email syedhakimalyahya@gmail.com untuk menuntut hadiah anda! hehehe. Harap jangan serik okay nak join segmen Syed lepas ni? InshaAllah, walaupun korang tak terpilih dalam blog list Syed, Syed akan sentiasa terjah juga blog-blog kalian. Thanks again for your support! :)


63 comments :

  1. Pelik jugak bila cikgu Syed tak update blog . Lama pulak tu . Alhamdulillah , ade rezeki tersenarai dalam bloglist Seorang Syed . Yeayyy ! Selamat Hari Guru in advance Cikgu Syed :D

    ReplyDelete
  2. Ala baru nak mintak header baru kalau terpilih. Haha. By the way Alhamdulillah terpilih masuk dlm bloglist cikgu femes ni. Thanks Syed. Semoga terus sukses.

    ReplyDelete
  3. wah tahniah buat pemenang :) nak blogwalking yeahh

    ReplyDelete
  4. Happy blogwalking semua :) Dan tahniah kepada yang terpilih

    ReplyDelete
  5. Alaaa tak sempat nak join pun segmen syed hahahhaa. BTW tahniah semua senarai bloglist yang berjaya. Mesti syed tak sudi nak jenguk kita lepas ni bawa dirilah camni hahahha gurau :P

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillahh 😍 #18 masuk lapor diri kat sini. Thank you Syed.

    Selamat bertugas..

    ReplyDelete
  7. Tahniah semua!!!! LEpas nih announcement bloglist Amerzong pulak hehehehe

    ReplyDelete
  8. Tahniah kepada pemenang 😊👏

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah.. Ya Allah.. Terharunya. Terima kasih Syed! :) tu jer yg mampu dituturkan. Semoga Syed dimurahkan rezeki sentiasa yer.

    ReplyDelete
  10. Tahniah pada pemenang tiket ke korea tuuuu! Ehhhhh! Hehehehe.. Alhamdulillah, thank you syed! Tersenarai jugak tuh. Terharu jap. 🙆💕

    ReplyDelete
  11. hah, tak sngka blog picisan Qbal dapat. 😂😂

    ReplyDelete
  12. tahniah pada pemenang..
    Syed jadi blogger kena kenatal hatinya..hehe

    ReplyDelete
  13. Uisss panjang leboooo kena baca.. Tapi seronok.. Haha.. Tahniah kpd semua pemenang... Alhamdulillah blog hakak terpilih jua.. Thankz to syed... :)

    ReplyDelete
  14. Noted.
    Thanks.
    Tak dapat rm 10 xpe..msuk bloglsit pon okeh da..semoga naik trafik nti..kih3

    ReplyDelete
  15. alaaaaaaa tak berjayaaaa. hahahahaha

    jemput join https://loveneddy.blogspot.my/2017/05/birthday-giveaway-by-cik-nadyya-second.html harini last join. haha

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah...thanks syed sbb sudi pilih blog IQ jadi bloglist cikgu. Haha....skema kan ayat? Lama betul xupdate...tertunggu2 entry. Adehhh...hows ur new life? Ok?

    ReplyDelete
  17. Lya....!!!!! Boikot Syed cepat..!!!! Dia tak bagi anis duit tu..!!!! hahahaahaha..gurau2.. Congrats yang dapat hadiah tu.. XD

    ReplyDelete
  18. Tahniah pada semua.. Jom blogwalking

    ReplyDelete
  19. sorry tau syed tak dapat join sebab masa tu struggle siapkan submission assignment dan cuti mid sem :( rugi tak join tak pelah tak ada rezeki anyway congrates pada pemenang :D

    www.neezalife.com

    ReplyDelete
  20. tahniah kpd semua pemenang dan bro Syed juga!

    ReplyDelete
  21. Akk nk tau satu jer ni, kat mana cikgu syed ni ditugaskan?? Bukan sek keb kg bantal ek?? Kuikui.

    Btw...salam hari guru in advance.
    And tq for choosing akk as one of your bloglist, sukaaa..

    ReplyDelete
  22. Tahniah buat mereka yang menang dan terpilih 😄

    ReplyDelete
  23. Tahniah kepada semua pemenang.... ;)

    ReplyDelete
  24. Tahniah kepada semua pemenang & happy blog-ing! ;)

    ReplyDelete
  25. salam..
    tahniah buat yg terpilih..
    hi syed..yaya baru mai sini..n FOLLOW Syed skli.. ^_^
    salam kenal ye

    ReplyDelete
  26. sedihnyaa tak terpilih sobsobbsob hahaha.

    bytheway, tahniah pada para pemenang! :D

    ReplyDelete
  27. Alhamdulillah..tahniah buat semua yang berjaya

    ReplyDelete
  28. tahniah kpd semua pemenang... kecik hati ar syed tak pilih blog akak... hahaha just joking..

    ReplyDelete
  29. Syed, you dont have any idea how that RM10 make my day (as im officially broke). Of course I will buy novel with that your gift, what else? Haha.

    Thank you for choosing me syed. Looking forward for a better blogging future with you. ^^

    ReplyDelete
  30. tahniah pemenang!
    hebat betul diorang karang ayat panjang2 :D

    ReplyDelete
  31. Bestnya dapat hadiah dari Syed, tahniah untuk semua pemenang, especially eyqa and anis! Hehe

    ReplyDelete
  32. tahniah pemenang. eh, kita tak join eh. alaa x dan xdannn. next time la kita join eh .

    http://www.aswaleyla.com/2017/05/pulau-perhentian-maldives-of-malaysia.html

    ReplyDelete
  33. tahniah kepada pemenang.. masuk blog syed nak tengok update tapi xde xpe mungkin sibuk jadi cikgu loni faham2 hihihihi

    ReplyDelete
  34. Congrats pemenang.

    Yeayyyy terpilih masuk bloglist, macehhh Syed!

    ReplyDelete
  35. Tahniah pada pemenang...dah lama xnmpk syed...buzy ke? Hihi

    ReplyDelete
  36. tahniah semua! sha lupa nak join T.T

    ReplyDelete
  37. tahniah pada yang terpilih..

    ReplyDelete
  38. Haha thanks baru perasan. Btw memang taknak buat chatbox ke?

    ReplyDelete
  39. ok...ni cikgu sorang mesti busy ...
    apapun, HAPPY TEACHER'S DAY T_T.

    ReplyDelete
  40. tahniah kepada yang terpilih!

    ReplyDelete
  41. Sob..sob...sob tak terpilih.

    Okay! fine muahhhahhaaaa drama sangattt.

    Tahniah! buat ke dua-dua puluh blog yang telah berjaya tersenarai ke dalam bloglist cikgu Syed itu.

    Di sampint tu Selamat Hari Guru Mrs. A ucapakan rasanya belum terlewat lagi kot.

    Hurmmm... rasanya cikgu Syed pun dah macam terkena curse .com lah bak kata blogger Anies tu kawan dia lepas tukar .com terus tak hup-date blog.

    Oopsss... sorry cikgu Syed Mrs. A gurau jer...

    ReplyDelete